Top
0

Fineliner

In de categorie Fineliner zijn 67 producten gevonden.

Een puntige viltstift

Fineliners zijn in principe viltstiften. Er zijn voor fineliners ook nog andere benamingen: viltpen, vezelstift alsook fiberpen en fiberstift. In de omgangstaal hoeft men het woord viltstift niet te gebruiken. Ook hoeft de fineliner zelf dat woord niet te accepteren aangezien hij zich met zijn dunne lijnen omhoog gewerkt heeft naar de kringen van het hoogwaardige schrijfgerei. Sommige voormalige fans van de vulpen zijn overgestapt op de fineliner die in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Het verschil tussen de viltstift en de fineliner is natuurlijk de lijndikte. Viltstiften zijn vaker breed tot extra breed wanneer het om het schriftbeeld gaat en zijn daardoor geschikter voor het tekenen op een tekenblok.

De dunne lijn

Fineliners vervullen soms de wens van kinderharten want viltstiften tekenen voor sommige fijne kunstwerkjes te dik. Viltstiften met een zeer dunne lijndikte zijn meestal zeer onstabiel. Fineliners zijn daarentegen verkrijgbaar in lijndiktes van 0,3 tot 0,8 mm. Met een beetje handigheid kan men met een fineliner zelfs fouten op een afdruk corrigeren wanneer uw computer de puntjes op de i vergeten is.
In het aanbod zijn zeer verschillende grootte verpakkingen opgenomen en deze dekken de behoefte van de meeste kantoren. Interessant is dat bij fineliners er van elke kleur meteen meerdere stiften opgenomen zijn. Dat kent men ook van viltstiften. Typische kleuren zijn de schrijfkleuren rood, zwart, blauw en groen.