Top
0

Niettangen

In de categorie Niettangen zijn 12 producten gevonden.

Hoge mate aan mobiliteit

Normaal worden nietmachines op de tafel geplaatst, men legt de documenten er tussen en drukt op het apparaat zodat de nietjes door het papier nieten. Niet in alle productieprocessen is dat mogelijk en soms is het ook sneller wanneer men de tacker in de hand neemt. Het betere alternatief is de niettang. Deze zijn speciaal voor deze job gemaakt en liggen goed in de hand. Wie honderd of duizend keer moet nieten met een tacker, weet het te waarderen wanneer de niettang het werk vereenvoudigt en geen blaren oplevert. Zelfs zwaar papier zoals fotopapier kan men makkelijk nieten.

Niettang en sokken

Sokken worden bijelkaar gehouden wanneer men deze koopt, door aan elkaar genaaid te worden met een klein steekje. Dit is hetzelfde principe dat voor niettangen op kantoor geldt. Dit begrip is echter niet van machine afhankelijk. Ook wanneer de sokken met de hand door middel van een draadje verbonden worden. Het verschil tussen het hechten van documenten. Mogelijks zonder hulpmiddel kan de verbinding verbroken worden. De niettang heeft hier dus een andere functie. Het gaat erom dat het werken met de niettang gemakkelijk verloopt. De firmanaam Rapid lijkt dan niet overdreven.
Een niet zo heel onbelangrijk voordeel van niettangen ligt op het geluidsgebied. Iedere collega die al een keer geschrokken is van het geluid dat een tafelnietmachine veroorzaken kan, weet dit te waarderen.