Alle prijzen excl. btw.
Naar de winkel voor particulieren.
Top
0

Papier

Papier voor verschillende taken

De taken waarvoor men papier nodig heeft zijn ondanks de digitalisering diverser geworden. Een voorbeeld hiervan is fotopapier. Door de ontwikkeling van de digitale fotografie en voor fotoīs geschikte printers & all-in-one printers is het spectrum van papiergebruik breder geworden. Ook op professioneel gebied heeft de eigen bewerking van fotoīs, voor zakelijke presentatieīs maar ook kleurrijke flyers een groei doorgemaakt. In plaats van dagenlang te wachten op het resultaat van de ontwikkeling, levert het papier uit de printer snelle resultaten. Noodzakelijke correcties kunnen snel doorgevoerd worden of in de lopende productie doorvloeien. Ook kan bijvoorbeeld een offerte op korte termijn geactualiseerd worden zonder dat men een optische spaarversie favorisieren moet.
Het gebruik van verschillende soorten papier voor een bepaalde opgave dient ter optimalisatie van de resultaten en kostenverlaging. Want voor de eenvoudige taken kan voordelig kopieerpapier ingezet worden. Multifunctioneel papier dat bij fotoprints de beste afbeeldingen brengt, is voor het kopiŽren van tekstpaginaīs te duur.

Betrouwbaar ook bij speciale taken

Een klassieker onder de speciale papiersoorten is het transparante papier. Inmiddels gebruiken veel kantoren het doorschijnende papier, het soort doet er niet toe, bijna zo vaak als het kopieerpapier in dagelijks gebruik. Daarbij heeft het begrip transparent meer met functie te maken daar transparent papier in verschillende uitvoeringen gebruikt wordt. De meeste bekende functie is zeker het gebruik bij overheadpresentaties. Daarbij wordt tekst, grafieken en tabellen op speciale overheadsheets gedrukt en dan via een projector (vgl. overheadprojector & overheadsheets) op een wand geprojecteerd. Vooral bij spreekbeurten en presentaties kan met weinig technische moeite een groot publiek bereikt worden.