Top
0

Niet permanente markers

In de categorie Niet permanente markers zijn 25 producten gevonden.

Wisvast maar wel afwasbaar

De verschillende gelegenheden waarop men voor zichzelf of voor anderen schrijft, zorgen ook voor de meest verschillende eisen wat betreft inkt. Een bijzonder voorbeeld is het schrijven op een whiteboard (vgl. rubriek whiteboard). De tekst moet wisvast zijn en toch naar behoefte uitgeveegd kunnen worden. Voor zulke taken zijn bijvoorbeeld non-permanent-markers heel geschikt. Non-permanent-markers kunnen echter nog veel meer. Met diverse producten kunt u op bijna alle oppervlakken schrijven. Zo kan men met non-permanent-markers bijvoorbeeld schrijven op cd en dvd maar ook op papier, karton, leder, steen, kunstof, metaal, glas, porselein en hout. In de regel kan men van gladde oppervlakken het geschrevene door een non-permanent-marker droog afwissen.

Tegen het indrogen

Viltstiften, fineliners, markeerstiften, Edding of non-permanent-marker – veel van dit soort stiften hebben last van uitdrogen. Wanneer u een tekst bewerkt en u alleen af en toe de stift gebruikt maar niet iedere keer de dop erop doet, dan bestaat het gevaar dat de kleur te vroeg verouderd en onbruikbaar is. Maar daar tegen heeft Staedtler de Dry Safe gelanceerd. Nu kan een non-permanent-marker dagenlang open liggen zonder uit te drogen. Dat is volgens de eisen van ISO 554 getest. Dat is voor vele gebruikers van de non-permanent-markers een zeer praktisch voordeel.
Bij de kleurkeuze van de non-permanent-markers zijn de fabrikanten zeer gul. Het normale assortiment van 10 kleuren met een lijndikte tussen 0,3 en 1,0 mm is al bijna standaard. Net zoals fineliners vallen ook non-permanent-markers op door hun slanke behuizing. De non-permanent-markers van Edding zijn iets groter van stuk. In bijna alle gevallen beschikken de stiften over een ronde punt.